2016. január 23., szombat

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.
Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük.

Ha valaki a legédesebb könyvet keresné akkor ajánlom figyelmébe! Egy könyv amiben a testvéri szeretett fontos szerepet játszik, szerelmek és volt szerelmek, barátság egyszerűen nem lehet szeretni. Az egyik kedves ismerősöm ajánlotta hogy ezzel kezdjem az évet és nagyon hálás vagyok neki. Az évem szuperül indult. Idén remélem csak ilyen szuper könyveket fogok majd kézhez kapni, és persze még több Peter Kavinsky!!! 2016 első kedvence!!! :)


Áttekintés 

 Először meg ismerjük a Song testvéreket, és a család többi tagját. De kik is azok a Song ikrek? Margot Kitty és aki számunkra a legfontosabb Lara Jean. A három testér nagyon szereti egymást viszont a legidősebb Margot, aki főiskolára megy Skóciába. Margot-ra úgy néznek fel mint anyukra hiszen kiskoruktól ő neveli őket mert anyukat egy tragédia miatt elhunyt. Lara Jean nem akarja hogy nővére elmenjen hisz akkor ő lesz a rang idős, és még nem áll készen erre a feladatra gondolja ő. Bevallom nekem Margot egy kicsit sem volt szimpatikus. Parancsolgató okoskodó volt. De a másik oldalt ott van hogy annyira szereti a testvéreit, és mindent meg tesz értük tehát ez egyensúlyozza a furcsa modorát. És ott van Josh akivel egy párt alkotnak vagy alkottak hisz Margot ott hagyja anyja tanácsára.

Majd betör a kész káosz. Lara Jean levelei valahogy napvilágot látnak. azok a levelek amiket akkor írt mikor elbúcsúzott szerelmeitől. De nem akárki kapja ezeket a leveleket kap egyek Peter Kavinsky az iskola menő fiúja, és Josh. Josh volt az első szerelme de a fiú nem vette észre ezért jobbnak látta ha  ír neki egy búcsú levelet és lezárja örökre. De talán mégsem zárta le?


Lara Jean ki találja hogy úgy tartja magát távol Josh-tól hogy azt színleli Peter-el járnak. Ez mindkét félnek pont kapóra jön hiszen Peter megakar szabadulni volt barátnőjétől, aki egy liba és megfogom tépni :D Na de vissza térve Peter elviszi a lányt iskolába néha együtt jönnek mennek csak mintha tényleg járnának. Josh elhiszi hogy a kapcsolat valódi és le száll a lányról, viszont lovagunk Peter féltékeny a szomszéd fiúra.

A káosz kezdete a sí táborban kezdődik. A két fiatal tisztázza a helyzetet az érzéseket majd minden olyan mint egy vattacukor felhőn. De persze nem sokáig megérkezik a hárpia és olyan dolgokat terjeszt Lara Jean-ről aminek köze nincs az igazsághoz! Itt már úgy kiakadtam erre a libára hogy levágtam volna a nyelvét :D Majd mindennek a tetejében kiderül hogy elcsattant egy titkos csók. A testvérek összevesznek de semmi nem tart örökké, és vajon melyik az a fiú akit Lara Jean még most is szeret?? :)


Már értem miért rakja ki az egész világ minden hova ezt a könyvet!!! És egyet is értek velük, hiszen annyira jó a könyv könnyed, vicces, romantikus!!!! Ajánlom neked is vedd meg, olvasd és vigye el a szíved Peter Kavinsky! Szép hétvégét és rengeteg olvasást kívánok nektek nagy puszi Dia! :*


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése