2016. január 3., vasárnap

Lauren Kate: Fallen - Kitaszítva (Fallen 1.)

Éjfél körül végre formát nyert a lány szeme. Macskaszerű, félig leszánt, félig pedig kérdő tekintet – bajt sugallt. Igen, pontosan olyanra sikeredett a szeme, amilyennek lennie kellett. A külső szemzug a finom, elegáns szemöldök felé emelkedik, egész közel a sötét hajzuhataghoz. A fiú kinyújtott karral maga elé tartotta a papírt, s megszemlélte. Nehéz volt így dolgoznia, a lány távollétében, de persze soha nem tudott rajzolni, ha jelen volt. Mióta a lány megérkezett Londonból – nem, mióta a fiú először meglátta –, gondosan ügyelnie kellett arra, hogy távol tartsa magától.
A lány immár naponta próbálkozott közelebb kerülni hozzá, és minden nap nehezebb volt, mint az előző. Ezért távozott a fiú reggelente – Indiába, Amerikába, nem tudta, és nem is érdekelte hová. Akárhol is kötött ki, mindenütt könnyebb volt, mint itt. Ismét a rajz fülé hajolt és felsóhajtott, miközben szenes hüvelykujjával tökéletesre satírozta a lány alsó ajkát. Az élettelen papír, ez a kegyetlen utánzat az egyetlen lehetősége, hogy magával vigye a lányt.
Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézetben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Fantasztikus!!! Én a ki a halandó könyvek örültje már nem csak földön kívüliekre bukok ha nem angyalokra is. Persze ezt nem reklámozom mert elküldenek valami kivizsgálásra a végén. Igaz már egy ideje a piacon van ez a könyv de hozzám csak most ért ide és ez borzasztóan nagy kár! Bárcsak hamarabb elkezdtem volna! Igaz csak 77% kapott Moly.hu-n. nagyon helytelen. Én megadom neki a maximális százalékot persze voltak benne unalmas részek meg kicsit izgalmasabbak is de jó arányban lett el osztva a könyvben.

Saját kép!

Egy kis ismertetés:

Luce Price nevelő intézetbe kerül egy olyan tragédia miatt amihez semmi köze persze ezt nem hiszi el senki és azt hiszik egy gyilkos. Na szép gondoltam igazán megértőek vagyunk emberek. De ott vannak az árnyak akik mindig ott loholnak Luce nyomában. Majd szülei lelkifurdalás nélkül ott hagyják a lányt és neki egyedül kell megküzdene maga nyomorú sorsával. Először Arriane veszi szárnyai alá a lányt majd később Penn veszi át a helyét. Majd megjelenik Daniel Grigori.









Luce érzi mint ha látta volna ismerné ezt a fiút. Majd Daniel jó be int neki. De nem csak ő az egyetlen fiú aki küzd a lány szívé ért hanem ott van Cam. Miért pont Cam? Engem az első pillanattól taszít az e gyerek. Nem tetszik a modora a viselkedése összességében az egész karakter. Persze mind a kettő szerepet játszik Luce életébe Daniel a hős bunkó szerepet tölti be Cam pedig a reménytelen romantikus fiú ként van beállítva.


Luce elkezd nyomozni Daniel után mert nem érti miért érzi olyan közelinek a fiút. Segítségére lesz Penn aki olyan helyekre tudja becsempészni magukat ahol rengeteg információt találnak. De Daniel egy vékony kis mappa. Egyik este mikor nyomon járnak tűz üt ki a könyvtárba Luce egyik osztálytársával Todd-al a tűz fogságba esnek. De jön valaki vagy valami aki segít és épségben kihozza a lányt. Majd újra bajba keveredik de rejtélyes módon Daniel ott terem és megmenti. Majd egy kis veszekedés és első csók és, utána is veszekedés. Tiszta romantika :D



Mindezek után Luce meg kapja a magyarázatokat és úgy érzi mintha nyakon öntöttek volna. Ott a kép a könyv minden jel arra utal hogy az ő sorsuk már év ezredek óta össze fonódik. Majd rá jön hogy szerelme egy igazi angyal aki csak Ő miatta él. Majd megjelenik Cam és kiderül hogy sejtéseim be igazolódnak ő a gonosz! De Miss Sophia-t sem hagyhatjuk szó nélkül nagyon meg rökönyödtem rajta. De a végén miért kell el küldeni Luce-t. Az epilógust egyáltalán nem értettem hogy most mi van hogy a két srác utálja e egymást vagy sem? vagy hogy hogy került oda Daniel.


Mindent összevéve nekem rettentően tetszett és biztos vagyok benne hogy folytatni fogom a többi részt is!!!! És köszönöm Livve-nek a rengeteg instrukciót. És mindenki nézzem meg az ő oldalát is mert rettentő tehetséges a lány! Sok puszi nektek és be kell látni eltelt ez a hülye téli szünet :( És holnap iskola :( (De erről ne is beszéljünk) Viszont mindenképpen használjuk ki az olvasásra maradt kis időt is :) Dia

ITT A LINK A BLOGHOZ: http://livvithereadersblog.blogspot.hu/

7 megjegyzés:

  1. Szia Dia!

    Örülök, hogy tetszett a könyv. :) Hidd el a többi rész is nagyon jó lesz, meg a Valentin - napos kiegészítő kötet is extra jó. :)

    További jó olvasást kívánok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tündi!
      Nagyon tetszett, és ez egy kicsit a te érdemed is annyira be zsongattál a sorozattal kapcsolatban! A hogy lesz időm olvasom a többit is!

      Sok puszi Dia!

      Törlés
  2. Ui: A kép megint nagyon jó lett. :)

    VálaszTörlés
  3. Őszintén örülök, hogy tetszett.:) És igazán nincs mit, öröm volt veled beszélgetni, Dia!^-^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm azt a sok eligazítást! ha nem lettél volna párszor földhöz vágom a könyvet!:D (ilyet soha nem tennék!!!) Veled is szuper beszélni írj nyugodtan ha unatkozol :) igaz most nincs időm olvasni, de biztos találnánk más témát is :)

      Nagy ölelést küldök neked! Dia :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Mindenképpen fogunk még beszélni, szuper társaság vagy!:)

      Ölelés, viszont.^-^

      Törlés