2015. június 25., csütörtök

Kiera Cass: Párválasztó (Kiera Cass: The Selection)

Fülszöveg:
Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik.

A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással.
America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz kűzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan.
Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.



Történet dióhéjban:

Főszereplőnk America meg kapja a levelet hogy jelentkezhet a király párválasztójára. Americanak eszében sincs el indulni hiszen itt van a családja és titkos szerelme Aspen. Úgy gondolja hülyeség lenne egy olyan férfi szívéért harcolni akit ő egyáltalán nem is szeretne. De Aspen meggyőzi hogy tegyen egy próbát hogy szebb legyen az élete. És eljön a várva várt pillanat meg mutatják az a 35 lányt aki küzdhet a koronáért. America nincs fel dobva ennek híre hallatán mert az ő szíve már foglalt. Aspen egy éjszaka lemond Americaról és el hagyja a lányt. Innen indul a kaland a lány számára el megy megtörve és megalázva egy olyan helyre ahol gondolja ott majd mindent elfelejt.
A lányok gyönyörűek mind a 35-en de America tudja hogy ő nem ide való. Egyik este "összefut" Maxonnal és hát nem túl kedves be mutatkozás után még is valami elkezdődik. Maxon randevúzik a lányokkal de a kedvence akkor is az a vörös hajú aki nem fél semmitől. Ki is alakítanak egy titkos jelet ha beszélni akarnak egymással akkor csak az a dolguk hogy meg rángatják a fülcinpájukat. És a két fiatal kezd egymáshoz vonzódni. Ezt America engedi is szakítani akar múltjával és egy új életet akar kezdeni. Váratlan fordulat kéne megjelenik Aspen és minden tiszta érzelmi kavalkád lesz. A fiú meg mondja hogy ő is harcba szál a lányért. Vajon a leányzó melyiket válassza? Lehet ne ő a következő királyné?


Mit gondolok én róla

 Szerintem egy nagyon magával ragadó történet szerelemmel izgalommal titkokkal fűszerezve. Bevallom szó szerint faltam a könyvet! Nagyon tetszenek a karakterek főleg America karaktere nagyon szuperül meg lett csinálva. Szerintem Maxon és Aspen egymásnak pont az ellentétet de az írónő el tudta érni hogy mind a kettőjükbe egy kicsit bele szeres. Marlee ő az a személy akit biztos el fogadnám én is legjobb barátnőmnek hiszen a csaj nagyon életteli vidám és szórakoztató.  Tetszik hogy nem az a klasszikus szerelmi regény hanem van benne valami ami magával sodor és nem enged el mint például "csak még egy fejezet" még akkor sem amikor már aludni kéne. Alig várom hogy mi fog még ki bontakozni ebből a csodálatos történetből. Rögtön el is kezdtem a második kötetet az Elitet. Ő még folyamatban ........ :)

Az biztos hogy ez a sorozat mert már nem trilógia mert meg jelent a 4 kötet is biztos elfogom még olvasni és be került a BestFavorite könyveim közé! :)

Keress meg instagarammon és molyon is! :) ;)

https://instagram.com/csilladianna/
http://moly.hu/tagok/dianna-a

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése