2015. november 22., vasárnap

Jessica Park: Flat-Out Love (Szeretni bolondulásig)

A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

Könyvmolyképző által kiadott Flat Out Love külföldön nagy sikert aratott, és a Magyar olvasók szívét is meg hódította. Jessica egy olyan könyvet alkotott ami varázslatosan különleges mert egy nem minden napi történetről szól. Egy lány és fiú találkozása, egy súlyos családi probléma ami tönkre tette a életüket. De vajon Julie meg tudja változtatni a jövőjüket? 







Saját gondolataim a könyvről! :)


Julie egyetemre készül tökéletesen eltervezett jövőjét romba dönti egy rosszul ki vett albérlet. Saját háza helyet egy gyorsétterem előtt találja magát. Anyukája legjobb barátnője segít a lánynak és befogadja családjába addig amíg nem talál rendes albérletet. 

Közben megismerkedik a két gyerekkel akik elég furcsa de szerethető egyéniségek. Matt egy igazi zseni! Szó szerint. És a pólói különleges feliratai rejtélyessé teszi a fiút. ( A kis kocka Matt mindenki szívét meg hódítja ezt garantálom.)
És ott van a Celeste. És fotó Finn. Celest fivére bátyja nyomtatott életbeli másával szaladgál nap mint nap. Kicsit furcsa nem? A kislány nagyon kötődik bátyjához aki állítólag "csak utazgat" és így pótolja a hiányát. Bezárkózik, Furcsa dolgokat csinál, és a kommunikáció más emberekkel vagy korabeli társaival nem igazán megy.

Julie a családdal marad és lassan lassan otthon érzi magát velük.Karácsony előestéjén Fotó Finn segítségével egy varázslatos estét tudott eltölteni Julie és Matt. A fa alatt ücsörögnek és megbeszélik a fontos dolgokat de, Matt elfelejti elmondani a legfontosabbat.
Julie életét apjával való kapcsolatát is megnehezíti. Apja nem igazán foglalkozik a lánnyal. Fontosabb neki a munka mit Julie. Lánya karácsonyát elrontja, és ha ez nem lehetne eléggé tetőzi már pedig lehet szilveszter estéjén faképnél hagyja. A lány végképpen lemond apjáról.
De az este további részében máshogy sülnek el a dolgok, Julie kicsit mámoros állapotban telefon beszélgetésbe kerül Matt-tel. Együtt kezdik az újévet majd Julie úgy dönt hogy az év első napján megmártózik a tengerben hogy tisztán kezdjen neki az újévnek. De ez majdnem katasztrófával ér véget ha nincs Matt. 

Majd a kép össze áll a lánynál és rájön a család legnagyobb problémájára. Túl sok neki ezt elviselni. Ott hagy mindenkit. De vajon visszatér? 


Nekem egyik kedvenc könyvem lett. Minden rubin pöttyös könyvet imádok szinte, de ezt nem az az átlagos rád nézek és beléd esek könyv. Nagyon szerethetők a karakterek, és talán az írónőnek az volt a szándéka hogy felhívja a Matt-hez hasonló fiukra a figyelmet. És szerintem sikerült neki! Engem megvett ez a könyv és, az írónő meg írta a történetet Matt szemszögéből is amit Flat-Out Matt vagy is Titkolni bolondulásig címen találsz meg a könyves boltokban. Ez a kötet is gyönyörű lett vicces egyben szívszorító. DE itt nincs vége most karácsonyra kiadja a kiadó Celeste történetét is! Végre itthon is teljes lesz a sorozat. Ha kedvet kaptál hozzá olvasd el! Az amerikai és magyar közönséget már meg bolondította Téged megfog?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése